ZOMERPROGRAMMA 2018

Iedere zondag in juli en augustus start om 14.00 uur vanaf de entree van het beeldenpark een gratis rondleiding van ongeveer een uur met bijzondere culturele toevoeging.

NATUURWANDELING: 1 en 15 juli 2018
Natuur, cultuur én industrie ontmoeten! Tijdens deze wandeling wijst een natuurkenner de deelnemers op de bijzondere flora en fauna in dit Natura 2000-gebied. Welke zeldzame planten gedijen juist goed onder de rook van de fabriek? Is de roodborsttapuit nog te zien op zijn favoriete beeld? Een Zee van Staal-gids vertelt over de beelden en hun relatie tot de natuur, zoals de vogels van José Rault.

STAALTHEATER: 8 juli 2018
Een meer absurdistisch decor dan dit krijg je nergens anders cadeau: monumentale beelden in een natuurgebied met een piepende, kuchende wolkenfabriek op de achtergrond. Laat je meevoeren in een theater performance door Pien Trieling, theatermaakster in opleiding.

DE VERWONDERING: 22 juli 2018
Onder het genot van een speciale Zee van Staal-editie van het All day breakfast van Bemy guest gaan we terug naar 1999, toen het park ontstond. Speel met de golven van Jaak Soans en let op: het beeld van Paul Schöbel had in een oogwenk zijn vorm.
De Verwondering start om 12.30 uur bij Be my guest aan de Voorstraat 4 in Wijk aan Zee. Vertrek naar het Beeldenpark om 13.45 uur. Kosten voor het All day breakfast: € 9,95.
Aanmelden mag via bemyguest.menu@gmail.com

MUZIKALE DROMEN: 29 juli en 12 augustus 2018
Hoe de dromen van Bert Kisjes uit Wijk aan Zee werkelijkheid werden: een gigantisch beeldenpark van staal, gemaakt door kunstenaars uit heel Europa. Mijmer weg in de beleving onder begeleiding van muziek.

STAALSAFARI: 5 augustus 2018 – speciaal voor kinderen!
Op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Trek je safari kleren aan, neem je verrekijker en wandelstok mee, dan tijgeren we samen door het hoge gras. Neem je opa, oma, mama, papa, broertje, zusje, vriendje mee. De verhalen van de stalen beelden worden verteld door een gids, samen luisteren we hoe de beelden klinken en klimmen op kunst. Waar anders kan dat?

KUNST EN TECHNIEK: 19 augustus 2018
Speciale technische aandacht voor de monumentale kunstwerken in het park, onder leiding van een gids die samenwerkte met de kunstenaars die het beeldenpark tot stand hebben gebracht.

STAAL RIJMT OP TAAL: 26 augustus 2018
Wandel langs de metershoge stalen kunstwerken in de duinen naast de staalfabriek. Bij ieder beeld wordt een korte toelichting gegeven met als speciale toevoeging een verrassend, passend of niet passend gedicht.