Zomerprogramma 2021

Iedere zondag in juli en augustus start om 14.00 uur vanaf de entree van het beeldenpark een gratis themarondleiding van een uur met bijzondere culturele toevoeging.
Het park is vrij toegankelijk, de rondleidingen zijn gratis.

WAAKVLAM 19 juni – 19.00 uur / 20 juni – 14.00 uur
Leerlingen theater, musical en beeldend van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk vlammen tussen de stalen beelden grenzend aan de staalfabriek. Theater naar Midzomernachtsdroom van Shakespeare, een bijzondere opwarmer van een gloeiende zomer in het beeldenpark.
Speelt uw kind niet mee in de voorstelling? Reserveer dan via eenzeevanstaal@gmail.com. Let op! U kunt maximaal 2 plekken reserveren.NATUURLIJK 4 juli – 14.00 uur
Natuur, cultuur en industrie ontmoeten. Een natuurkenner wijst je op de unieke flora en fauna in dit Natura 2000-gebied. Welke zeldzame planten gedijen juist goed onder de rook van de fabriek? Een roodborsttapuit met een favoriet beeld? De Zee van Staal-gids vertelt over de beelden en hun relatie tot de natuur. 

VERBORGEN ENERGIE 11 juli – 14.00 uur
De energie die nodig was om het staal te smelten is niet verloren gegaan, maar zit nog steeds verborgen in de kunstwerken. Tijdens de choreografie van Kelly de Haan en Britt Muskee (Totally Dance) wordt deze energie gebruikt om de werken tot leven te brengen.

LEUGENS VAN STAAL 18 juli – 14.00 uur
Er bestaan vreemde verhalen over de beelden en hun makers. Was José Rault een edelsmid? En is Casa di Mare een blikopener? Gegidst langs de beelden, klinken verhalen op de grens van waarheid en leugens.

STAALSAFARI 25 juli – 14.00 uur – speciaal voor kinderen!
Op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Met verrekijker tijgeren we samen door het hoge gras, luisteren naar het geluid van de stalen zee en beklimmen roestige duinen. Waar anders mag je klimmen op kunst?

STAAL TAAL 1 augustus – 14.00 uur
De staalverhalen over de beelden worden versterkt door een verrassend, passend gedicht. Wandel langs de metershoge stalen kunstwerken in de duinen naast de staalfabriek, met woorden onderschreven door stadsdichter 2021, Janneke Methorst

VAN BREIN NAAR LIJN 8 augustus – 14.00 uur
Je kijkt niet! Stop nu toch eens bij die roestige objecten, kijk eens goed. Vang wat je ziet op papier in kriebelige lijnen of stoffige vlekken. De kijker wordt uitgedaagd om maker te worden. Van waarnemen naar vertalen, van brein naar hand. Hoe minder teken ervaring hoe beter!  

CITATEN AAN ZEE 15 augustus – 14.00 uur
Weet jij het verschil tussen een romanticus en een jaren
90-hit? Tijdens Nederlands eerste Quizrave vragen we
ons af: Is het Reve of raven?

DANSEN AAN ZEE 22 augustus – 14.00 uur
In de open lucht vult Milang Lie Meeuw Lew de zee van ruimte met een interpretatie op de stalen zee. Een stille zee van hard stug staal wordt in beweging gebracht.

DWALEN MET VERHALEN 29 augustus – 14.00 uur
Elk beeld zijn eigen verhaal. Dit keer krijgen verhalen hun eigen beeld. Drijf van baken tot baken in de zee en meer aan voor een kort verhaal.

Digitale rondleidingen

Vanwege de coronamaatregelen konden een aantal rondleidingen in 2020 niet doorgaan. Onze rondleiders hebben in plaats daarvan een alternatief online gezet:

Folder

De folder van Een Zee van Staal kunt u hier downloaden. Deze is ook af te halen bij TIP Wijk aan Zee – Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee.

Speciale rondleidingen

Een rondleiding op verzoek is ook altijd mogelijk, denkt u aan een familie-uitje, een personeelsfeestje, een afsluiting van een cursusjaar of… een rondleiding op het beeldenpark met een gids is in overleg mogelijk op andere dagen, voor meer informatie kunt u mailen of bellen: 06 37 65 93 84.

Kijkwijzers

Wij hebben een aantal kijkwijzers gemaakt voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Die kunt u hier downloaden: groep 1 t/m 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8, vmbo en havo/vwo.