Maandelijkse rondleidingen

Iedere eerste zondag van de maand start om 14.00 uur vanaf de entree van het beeldenpark een gratis rondleiding van ongeveer een uur.
Op zaterdag 19 en zaterdag 26 oktober om 14.00 uur zijn er extra rondleidingen in het kader van de Industriecultuur.

Extra activiteiten in het kader van de week van de Industriecultuur

Staalsafari en monsterlijke Beelden

Op woensdag 23 oktober 2019 organiseert Museum Kennemerland samen met Een Zee van Staal kinderactiviteiten.

In de ochtend kun je van 10.30 tot 12.30 uur in Museum Kennemerland je eigen monsterlijke beeld maken. Met kunstenaar Francesca Heijnis ga je aan de slag met hout, spijkers, gipsverband en ijzerschaafsel. Is je monsterlijk beeld geboren neem het dan mee naar huis zodat iedereen het kan bewonderen. De monsterlijk beelden van staal uit het beeldenpark Een Zee van Staal staan model. Hoe mooi is dat?

Aansluitend kun je om 14.00 uur in het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Trek je safari kleren aan, neem je verrekijker en wandelstok mee, dan tijgeren we samen door het hoge gras. De verhalen van de stalen beelden worden verteld door een gids, samen luisteren we hoe de beelden klinken en klimmen op kunst. Waar anders kan dat?

Zien we je woensdag 23 oktober? We verheugen ons erop!

Praktische informatie

Beide activiteiten worden gratis aangeboden.

De dag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. In de ochtend is plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom snel aan via: educatie@museumkennemerland.nl. Graag vermelden: je voor- en achternaam en je geboortedatum.

Voor de staalsafari hoef jij je niet van tevoren op te geven.

Museum Kennemerland is gelegen aan het Westerhoutplein 1, Beverwijk. De ingang van het museum vind je aan de zijkant van het gebouw: Noorderwijkweg 2A.

Speciale rondleidingen

Een rondleiding op verzoek is ook altijd mogelijk, denkt u aan een familie-uitje, een personeelsfeestje, een afsluiting van een cursusjaar of… een rondleiding op het beeldenpark met een gids is in overleg mogelijk op andere dagen, voor meer informatie kunt u mailen of bellen: 06 37 65 93 84.

Kijkwijzers

Wij hebben een aantal kijkwijzers gemaakt voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Die kunt u hier downloaden: groep 1 t/m 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8, vmbo en havo/vwo.