ZOMERPROGRAMMA 2022

+ Extra activiteiten rondom De Poort van Rudi van de Wint i.s.m. Stedelijk Museum Alkmaar en Project De Nollen Den Helder

+ STAAL KABAAL 26 juni – 19.30 uur
Ervaar bijzondere herrie, beweging en lawaai: de aftrap van het zomerseizoen!

MAAR NATUURLIJK
3 juli – 14.00 uur – ook leuk voor kinderen!
Natuur, cultuur en industrie ontmoeten. Onder de rook van de fabriek ontdek je met een natuurkenner de unieke flora en fauna in dit Natura 2000-gebied. Een snufje kunst in relatie met de natuur wordt toegevoegd door een bevlogen Zee van Staal-gids. 

HET GELUID VAN DE ZEE 10 juli – programma Jutterspad: 14.00 uur
Tussen de beelden klinkt het geluid van de stalen zee. Laat je meevoeren in een stroom van klanken, omgeven door groen, wolken en roest.

STAAL TAAL 17 juli – 14.00 uur
De staalverhalen over de beelden worden versterkt door een verrassend, passend gedicht. Wandel langs de metershoge stalen kunstwerken in de duinen naast de staalfabriek, met woorden onderschreven door stadsdichters 2022, Emiel Heilig en Doris Schyns.

DANSEN AAN ZEE 24 juli – 14.00 uur
Een stille zee van hard stug staal komt in beweging door dans.

GRAFIET OP PAPIER 31 juli – 14.00 uur
Van wilde schildering tot schriele pentekening. Vang de staalmassa op papier. Kijk kritisch vanuit verschillende perspectieven en ervaar de vormen en ruimte door te tekenen met een kunstenaar.

EEN ZEE VAN VRAGEN 7 augustus – 14.00 uur
Leer het beeldenpark beter kennen door een vloedgolf aan vragen. Neem je staalharde pokerface mee en wandel langs de beelden aan de hand van een quiz.

+ ST(R)AAL 14 augustus – om 2.00 uur – in de nacht van zaterdag op zondag
Om 2.00 uur? Dit keer zijn de beelden niet verlicht door de zon, maar door de maan en schijnwerpers. De nacht in, word je gelokt door lange schaduwen, lichtvlekken en stralen op staal.

+ WATER BIJ DE ZEE 21 augustus – 14.00 uur
Kijk naar het beeldenpark als een ware aquarellist. Met veel water en een beetje verf leg je het park vast, op zoek naar gekke hoekjes en mooie doorkijkjes.

DWALEN MET VERHALEN 28 augustus – 14.00 uur
Elk beeld zijn eigen verhaal. Dit keer krijgen verhalen hun eigen beeld. Drijf van baken tot baken in de zee en meer aan voor een kort verhaal.