Zomerprogramma

GRATIS ACTIVITEITEN

In de duinen ten zuiden van Wijk aan Zee – pal naast de staalfabriek van Tata Steel – staan beelden van staal van zestien internationale kunstenaars. Iedere zondag in juli en augustus start vanaf de entree van het beeldenpark een activiteit van een uur tussen, op, met en over de kunstwerken. Het park is vrij toegankelijk, de activiteiten zijn gratis.

NATURA 2000
7 juli – 14.00u – excursie voor natuurliefhebbers
Natuur, cultuur en industrie ontmoeten. Onder de rook van de fabriek ontdek je de unieke flora en fauna in dit Natura 2000-gebied. Met aandacht voor de alles wat vliegt, kruipt, groeit en bloeit tussen de stalen kunstwerken. Anders kijken naar de natuur met natuurspecialist De Bosw8er.

THEATER ‘SCHAAP’
14 juli – 14.00u – locatietheater tussen de beelden
Is het een schaap? De theatervoorstelling ‘Schaap’ van de Productieklas van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk dartelt tussen het hoge gras met de beelden als decor voor dit locatietheater. Regie door Iris Stam.

KUNST MAKEN

21 juli – 14.00u – workshop voor kinderen
Leer alles over de kunstwerken met een korte rondleiding, ga op zoek naar verschillende vormen en maak zelf kunst door te tekenen, knippen en plakken. Kom kunst maken met een kunstenaar!

DWALEN MET VERHALEN

28 juli – 14.00u – verhalenwandeling
Tussen de beelden zijn korte verhalen te horen. Slenter in je eigen tempo en volgorde langs de inspirerende, hartstochtelijke en soms vervreemdende korte verhalen die je anders over de beelden laten denken.

RONDLEIDING

4 augustus – 14.00u – verhalen van een gids
Met een gids struin je langs de beelden, luisterend naar de verhalen van de kunstenaars en hun monsterlijke beelden van staal.

TEKENEN ALS CHRISTO

11 augustus – 14.00u – workshop tekenen voor alle leeftijden
Van wilde schildering tot schriele pentekening. Vang de staalmassa op papier. Kijk kritisch vanuit verschillende perspectieven en ervaar de vormen en ruimte door te tekenen met een kunstenaar, naar de werkwijze van Christo.

STAAL TAAL

18 augustus – 14.00u – kijken met woorden
De staalverhalen over de beelden worden versterkt door een verrassend, passend gedicht. Wandel langs de metershoge stalen kunstwerken in de duinen naast de staalfabriek, met woorden onderschreven door stadsdichter 2024, Tineke Jippes.

STAALSAFARI

25 augustus – 14.00u – avontuur voor kinderen
Op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Met verrekijker tijgeren we door het hoge gras, luisteren naar het geluid van de stalen zee en beklimmen roestige duinen. Waar anders mag je klimmen op kunst?

Uit het Noordhollands Dagblad van 22 juni 2024
Uit het Noordhollands Dagblad van 29 juni 2023